En een terugblik van de Esri GIS Conferentie Bekijk in browser  |  Stuur door
esri Nederland
Esri GIS Nieuwsbrief september 2018
Gemeente Eindhoven verbindt geografie, data science én ervaringen

De pilot ‘Gebiedsanalyse’ van de gemeente Eindhoven valt op. IT-nieuwssites Computable en BI-platform berichten over de innovatieve werkwijze die de gemeente inzet om de veiligheid en leefbaarheid in buurten te verbeteren. Kenmerkend voor de aanpak zijn de integrale analyses (GIS, statistiek, data science en kwalitatief onderzoek), de samenwerking tussen experts uit diverse domeinen en het verbinden van data uit vele bronnen. 

Lees hoe Eindhoven deze integrale aanpak realiseert

 

Nieuws
Rijkswaterstaat ontvangt award op Esri GIS Conferentie
Rijkswaterstaat heeft de ‘Enterprise GIS Award’ ontvangen voor haar inzet van geo-informatie in de kernprocessen van Rijkswaterstaat (waaronder in de nautische processen). Peter den Held, directeur Ontwikkeling Services bij Rijkswaterstaat, ontving de award uit handen van Ed van Ingen, directeur Esri Nederland.

De uitreiking vond plaats tijdens de tweede dag van de 25-jarige jubileumeditie van de Esri GIS Conferentie. Het evenement had 1600 deelnemers over twee dagen.
Lees het live blog van de conferentie terug
Nieuws
ArcGIS Online-update van september 
De ArcGIS Online-update van september bevat veel nieuwe functies, waaronder de nieuwe 'Samenvatten centrum en spreiding'-tool, waarmee het mogelijk is om de distributie van een reeks functies te meten. Daarnaast is het mogelijk om scenes zo te configureren dat wanneer een feature wordt gezocht, de scene viewer deze feature snel vindt en markeert.

Lees meer


 Informeer mij vaker over ArcGIS Online
Support deelt een tip
Toepassen van elevation in een 3D-scene
Benieuwd hoe u elevation toepast in global- en local scenes in ArcGIS Pro en ArcGIS Online en welke rol coördinatensystemen hierbij spelen? 

Een scene in ArcGIS Pro en ArcGIS Online bevat standaard hoogte-informatie van het aardoppervlak en creëert daarmee reliëf in het landschap. Deze hoogte-informatie zit in de zogeheten elevation layer. 
Lees meer

 Informeer mij vaker over ArcGIS Pro
Tips, Tools & Tricks
Iets anders met Arcade
Met Arcade is een nieuwe expressietaal geïntroduceerd, speciaal ontwikkeld voor het ArcGIS-platform. Arcade is zo ontwikkeld dat het door het hele platform gebruikt kan worden, zowel op het web als op desktop of op mobiele devices. Met behulp van Arcade kunnen complexe labels en symbologie on-the-fly gemaakt worden.

Support engineer Tim Koetse legt in deze Tools, Tips & Tricks uit hoe we in ArcGIS Online symbologie en labels instellen op basis van een Arcade-expressie.
Lees de tip
Alliantie Smart Zwolle leidt tot digitale innovatie

Gemeente Zwolle gaat samen met enkele ondernemingen, waaronder Esri Nederland, het gebruik van data stimuleren voor maatschappelijke vraagstukken. Daartoe is de Alliantie Smart Zwolle opgericht. Het samenwerkingsverband richt zich op vergroting en versnelling van inzicht in kansen en ontwikkeling met behulp van data.

Lees meer
 

Alle video's van de Esri GIS Conferentie

Een keynote-presentatie van de Esri GIS Conferentie 2018 gemist? Nog iets terugkijken? Of een collega iets laten zien? Het kan met de video's op videos.esri.nl; er is een sfeervideo van de hele dag en beide ochtendprogramma's zijn volledig beschikbaar.

Telecom-data op de kaart levert meer inzicht

Gemeenten en retailers willen graag weten wie de bezoekers in hun stad of verzorgingsgebied zijn. Zo zoeken gemeenten bijvoorbeeld naar informatie over hun bezoekers bij het organiseren van evenementen. Retailers, aan de andere kant, kunnen met onder meer dekkingsinformatie aan de slag om een beter begrip van hun doelgroep te krijgen. Met telecom-data, beschikbaar gesteld door Mezuro en in ArcGIS geanalyseerd, kunnen nieuwe inzichten verkregen worden. 

Lees meer over hoe ArcGIS telecom-data omvormt tot nieuwe inzichten.

Augmented Reality & GIS
Er zijn steeds meer toepassingen met Augmented Reality (AR). In het bedrijfsleven vindt deze techniek maar langzaam zijn weg. Dat komt vooral omdat AR nog volop in ontwikkeling is. Waar staan we nu? Hoe werken AR en GIS samen? En welke mogelijkheden liggen er voor het oprapen? We schreven het op.

Lees het blog


Nieuwe data op postcodeniveau
4orange, specialist op gebied van consumenten-data, gaat de samen-werking aan met Esri Nederland. Er komen nieuwe datasets bij in ArcGIS Online die inzicht geven in consumenten op postcodeniveau. Dit biedt vooral meerwaarde voor gemeenten, retail en vastgoed en brengt een nieuw en diepgaander inzicht dan voorheen.

Lees meerGeplande events

European Transportation Summit
2 en 3 oktober 2018
Londen

Esri Developer Summit Europe
23-12 oktober 2018
Berlijn

Geodesign | BIM
1-2 november 2018
Amsterdam

Roadshow 'ArcGIS Pro'
6, 8 en 13 november 2018
Eindhoven, Zwolle, Rotterdam

 
Blijf op de hoogte van Esri Nederland
Twitter Instagram Facebook Linkedin